Van Jegyem
|

Szigligeti Vár

Helyszín
cím: Szigliget, 8264 Szigliget, Kossuth u. 54.
tel: 87/461-355
web: http://www.szigligeti-var.hu

Az ünnepségen Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes úgy fogalmazott: a vár fejlesztése szép példája annak, hogy a Balaton egyik legszeb pontján élő közösség hogyan tud élni a történelmi múlt adta lehetőségekkel.

piIMG 0646 piIMG 0656 piIMG 0662 piIMG 0672

A Balaton vára megújult és még több látnivalóval várja Önt és családját. Egy kirándulás, egy kiadós séta a gyönyörű panorámáért, egy könnyed nyáresti koncert… és még ezernyi élmény. Jöjjenek és járják körbe, fedezzék fel, barangolják be ezt a csodálatos környezetben fekvő látnivalót és gazdagodjanak egy nem mindennapi élménnyel.

 

Immáron 750 éves múltra tekint vissza Magyarország egyik leglátogatottabb és méltán népszerű vára, a Szigligeti vár, a Balaton északi partján. Délen a Balaton partja mossa, északon pedig a tapolcai tőzeges mezőség és hegyek határolják. Bárhonnan közeledünk Szigliget felé, a régi vár mindenhonnan szemünk elé tárul. A szigligeti vár egyike azon kevés várainknak, amely a török időkben sohasem hordozta tornyain az oszmán felségjelvényeket. Derék katonái megőrizték függetlenségét 150 éven keresztül. Csak a Habsburg-gyűlölet pusztította el, felrobbantván falait.

Szigliget az ezerszínű balatoni táj egyik gyöngyszeme.

Szigliget közössége számára rendkívül fontos, hogy örökölt értékeiket megőrizzék a következő generációk számára és felhívják a figyelmet, hogy a Szigligeti vár a nemzet történelmének fontos része. Jöjjön és ismerje meg Ön is a várat és történelmét!

Szigligeti Vár programjai